Golvslipning i Stockholm ger golven ett lyft

Golv med parkett eller trägolv behöver inte bytas ut bara för att de skadats och slitits. Anlita istället ett företag som kan golvslipning i Stockholm.

Huset som du bor i har några år på nacken. Att träda in i vardagsrummet när solljuset flödar in, har varit en ren fröjd. Golvet i franskt fiskbensmönster har blänkt som i det finaste palats. Men nu har golvet tappat sin fräschör.

Du kontakter en firma som kan golvslipning i Stockholm. Parketten i vardagsrummet har haft det tufft med slitage av vassa klackar och skor med gruskorn under sulorna. I ett hörn har en fuktskada av okänd orsak uppstått och några stavar har rest sig och till och med spruckit.

Golvslipning i Stockholm – reparation och slipning

Du har befarat att parketten inte kan slipas ytterligare en gång. Men sliparen ger lugnande besked. “Vi har maskiner som gör att vi kan slipa tunt”, säger han. Det går också att byta ut de stavar som blivit förstörda. “Vi gör nya sådana i vår egna verkstad”, fortsätter han. När golvet sedan är slipad kan firman behandla golvet med lack eller vax. Du får förtroende för firman som verkar kunna allt om att slipa golv i Stockholm.

Dagen innan golvslipningen ska utföras har du en del förberedelser att göra. Alla möbler plockas ut ur vardagsrummet. Du dammsuger golvet. På några ställen sticker spikar upp. Du slår ned spikarna med en hammare. Nu är det klart för slipning. I takt med att slipmaskinen förflyttar sig över golvet sugs slipdamm upp automatiskt.