Golvslipning i Göteborg – ansiktslyft för trägolv

Ett parkettgolv i fiskbensmönster tål att visas upp. Och bara för att det blivit slitet behöver det inte bytas. Anlita en firma i Göteborg som kan golvslipning.

Du bor i en stor lägenhet. Det är högt i tak och det finns fönster som bjuder in solen. Som kronan på verket har du vackra parkettgolv i franskt fiskbensmönster. Med andra ord bor du i en paradvåning. Golvet har förstås slitits efter många cocktailpartyn och fester.

Golven behöver renoveras, men du är rädd att parkettgolvet inte tål att slipas ännu en gång. Du ringer en firma som kan golvslipning. En erfaren hantverkare kommer på besök. ”Det går alldeles utmärkt att slipa ditt golv minst en gång till”, säger han. ”Vi har utrustning som gör att vi kan slipa tunt”.

Golvslipning i Göteborg – förberedelse och ytbehandling

Du beställer jobbet, och golvsliparen ska komma nästa dag. På kvällen börjar du röja undan möbler så att golvsliparen kommer åt utan problem. Du har ställt frågan om det kommer att damma i hela huset när slipmaskinen kommer igång. Du får besked att dammet sugs upp automatiskt direkt efter slipmaskinen.

När du flyttat ut möblerna gör du en snabb besiktning av golven. Några stavar har skadats och blivit missfärgade. De stavarna kommer golvfirman byta ut mot nya som de tillverkar i egen verkstad. Spikar som sticker upp hamrar du ned. Firman som utför golvslipning i Göteborg kommer på morgonen, och arbetet börjar. När slipningen är utförd behandlas golvytan. Ni har bestämt att parketten ska vaxas.