Golvslipning i Stockholm förnyar dina golv

Varför skulle man vilja göra en golvslipning i Stockholm? Det finns väl moderna, nya och snygga golv att ersätta gammalt trä med? Läs på om vad du vinner.

Det är ingen ovanlighet att man som hus- eller lägenhetsköpare hittar gamla golv av trä. De kan vara väldigt synliga i form av plankgolv eller rentav parkett, eller de kan ligga och gömma sig under någon form av plastmatta. Inte sällan i halvdålig form med repor och fläckar.

Ett trägolv är nästan alltid värt att bevara, och anledningarna är flera. Dels är det ett rent kulturarv, dels är det kemikaliefritt och naturmaterial. Sedan är det viktigt att komma ihåg att ett trägolv kan förnyas många gånger om man använder sig av rätt metoder. Ett trägolv är alltså i högsta grad klimatsmart och återvinningsbart.

Hur går en golvslipning till?

Du börjar processen som kommer leda till ett helt fräscht trägolv med att ta kontakt med en lämplig golvfirma som gör golvslipning i Stockholm. De behöver kunna se på golvet för att kunna ge dig rätt rekommendationer. Golv kan slipas om flera gånger men man behöver mäta tjockleken och se om det finns några synliga skador. Golvmaskinen måste ha lite volym att ta av.

Innan firman kommer och påbörjar arbetet behöver du ta bort alla möbler ur rummet och dammsuga ordentligt. Sedan gör proffsen och deras maskiner resten. Det tar några timmar; tidsåtgången beror förstås på bland annat ytans storlek. Behandlingen avslutas med att man ytbehandlar golvet och därefter behöver det torka. Sedan börjar livet med möbeltassar och med stans finaste trägolv. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvslipningstockholm.biz/