Beställ ved och håll värmen i Stockholm

Vem vill inte kunna elda med ved? Värmen är som ingen annan värme och doften likaså. Det är prisvärt. Beställ ved i Stockholm och njut av att elda i din kamin.

Intresset för alternativ till traditionell uppvärmning med direktel har nog aldrig varit större. Av naturliga skäl, både ekonomiska och miljömässiga, vill allt fler använda alternativa energikällor. Bergvärme, solceller och värmepumpar används i betydligt större utsträckning än tidigare för både el och värme. Men för inomhusvärmen är vedbrasan svårslagen. Inget värmer så skönt eller doftar så gott. Det finns i våra gener, detta med att använda elden.

Få lägenheter har tillgång till öppen spis eller kamin, men det finns ändå en hel del lägenhetshus som erbjuder den typen av faciliteter till hyresgästerna. Här har man förstås mindre möjligheter att fritt välja typ av uppvärmning eftersom sådant planeras centralt. Det hindrar inte att man väljer att lyxa till livet med vedeldning under de långa vinterkvällarna. Inget skapar stämning som elden.

Beställ ved i Stockholm och spara på elräkningen

Det finns förstås inte bara en, utan flera hundra vedleverantörer i trakterna. Hur man som privatperson ska veta när, var och hur man ska beställa ved i Stockholm är inte enkelt att veta. Kvalitet och pris varierar förstås, men också service är viktigt att fundera över. Har man den stora lyckan att äga ett hus har man säkert också förvaringsmöjligheter men alla har inte samma förutsättningar där.

Blandved eller björkved? Björkved anses vara något bättre vad gäller värme men blandved fungerar väl så bra även den. Det viktigaste är ändå att veden fått ligga torrt tillräckligt länge. På så sätt undviker man alltför stor rökutveckling och problem då brasan ska tändas. Den leverantör man använder bör också ha kapat veden i lagom långa längder. Maximalt runt 30 cm anses vara standard för de flesta kaminer och liknande.